veelgestelde vragen | inloggen voor ondernemers | offerte aanvragen

Horeca blog • Het perfecte biertje tap je zo

Biertappen lastig? No way! 

19 november 2020 door Apprendo Horeca

Horeca blog • Het perfecte biertje tap je zo

Biertappen lastig? No way! 


Met deze vliegensvlugge biertap cursus tap jij het perfecte pilsje.


Hoe tap je het perfecte biertje? En waarom is een goede schuimkraag zo belangrijk? Na het lezen van dit blog tap je de mooiste pilsjes! Helemaal zelf.

Wat heb je nodig?

  • Een wasbak met stromend water. Liefst superkoud, want daar krijg je mooie biertjes van. 
  • Een goed gespoeld bierglas, want in een niet goed gespoeld glas zakt je biertje in no time in. Hoe schoner het glas, hoe beter jouw kraag blijft staan ;-) 
  • Een schone afschuimspatel

Ready? Daar gaan we. 
 

Stap # 1 – Spoel je glas

Je spoelt je glas en laat het overtollige water eruit lopen. Niet schudden, gewoon lekker laten gaan.
 

Stap # 2 – Trek de tapkraan open

Trek de tapkraan in één ruk open, laat ‘m kort lopen zodat het eerste ‘propje’ eruit kan, en houd je glas er laag en schuin – in een hoek van ongeveer 45 graden – onder. Zo laat je namelijk het bier spiraalvormig in het glas stromen. 

Let op! Het glas mag nooit de taptuit raken.
 

Stap # 3 – Klap de tapkraan dicht

Is-ie vol? Dan houd je ‘m recht, klap je de kraan dicht en haal je het biertje er meteen onder vandaan. 
 

Stap # 4 – Afschuimen

Zet ‘m neer, strijk ‘m met een schone, vochtige spatel meteen – in een keer – liefdevol af. Ook hier is die hoek van 45 graden (nu van je spatel) weer belangrijk, want als je zo je bier afschuimt dan vormt zich een klein laagje water op het schuim waardoor het koolzuur gevangen zit onder het schuim. Zo blijft-ie langer vers én lekker.

Belangrijk! Zet je biertje nooit recht onder de tapkraan neer, om te voorkomen dat er nog druppels in vallen.

Het resultaat? Een heerlijk pintje met de perfecte schuimkraag! Laat het bier nog even naschuimen, tegen de tijd dat je ‘m serveert heb je de perfecte schuimkraag.

Biertappen lastig? Easy peasy toch? Proost!
 

Online biertaptraining via Apprendo

Biertappen, gastheerschap, cross- en upselling… Je personeel inwerken was nog nooit zo makkelijk. Kies je voor het alles-in-een horecaplatform Apprendo, dan:

  • Werk je je personeel in via de app
  • Hoef je er vrijwel niets voor te doen
  • En bespaar je direct tot wel 70% aan inwerkkosten

Naast de trainingsvideo waarmee je (bar)medewerkers leren het perfecte biertje tappen, biedt Apprendo tal van horeca trainingen om je medewerkers alle belangrijke horecavaardigheden bij te brengen. Denk aan:

  • Gastheerschap
  • Drankenkennis
  • Borden dragen
  • Upselling en cross-selling
  • Dienblad dragen
  • Serveren
  • Debrasseren
  • Snijtechnieken
  • Kooktechnieken
  • Koffiezetten
  • Koffiekennis

Vrijwel alle essentiële basics komen voorbij. Zo komt je medewerker – al op de eerste werkdag – goed beslagen ten ijs, is-ie vrijwel direct inzetbaar én reduceer je de inwerkkosten. En niet zo’n beetje ook.

Vraag gratis toegang horeca-videotrainingen

Wacht. Er is meer…

Ga je net als deze horecaondernemers ook voor Apprendo? Dan kies je voor maximale efficiency en instant kostenbesparing. Dit is wat je krijgt:

  • Onboarding

    Optimale horecakennis en horeca skills via uitgekiende, online horecatrainingen.
  • Inwerken

    Werk je medewerker eenvoudig in via Apprendo, nog voordat ze beginnen.
  • Horecalijsten

    Met je eigen taakregistratieformulieren en video tutorials weet iedereen wat ze moeten doen, wanneer én hoe.
  • HACCP-lijsten

    Al je HACCP-formulieren bij de hand. Altijd. Met de digitale registratielijsten in Apprendo.
  • QR-gastregistratie

    Eenvoudige gastregistratie via Apprendo. 100% AVG-proof, dus snel, simpel én veilig.
  • Digitaal handboek

    Je bedrijfsinformatie, recepten, tafelplattegronden, handboeken – en meer – in één centraal toegankelijke database.
  • Berichtenfunctie

    Bereik elk personeelslid snel, eenvoudig en altijd via de geïntegreerde berichtenfunctie. Met één druk op de knop.

Kijk hoe het werkt Bekijk brochure


Geen stress. Geen ruis. 

Optimale efficiency en meer omzet. Al vanaf € 3 per medewerker per maand. 

Vraag offerte aan

Andere blogs

05 augustus 2021 door Apprendo Horeca

Nieuw: download je rapportages

in Excel-formaat

Yes! De ontwikkeling van Apprendo gaat in sneltreinvaart door. De nieuwste features voor je op een rij.

Lees verder

15 juli 2021 door Apprendo Horeca

Nóg beter getrainde horecamedewerkers

door samenwerking Apprendo & SVH

Apprendo Horeca en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) slaan de handen ineen om horecaondernemers te helpen bij het snel en goed onboarden en inwerken van nieuwe medewerkers.

Lees verder

01 juni 2021 door Apprendo Horeca

RATATATAA.

Online roostering bijna live!

Dankzij Apprendo's kersverse horeca roostermodule kun je straks ook supersimpel en snel je medewerkers inroosteren.

Lees verder

01 mei 2021 door Apprendo Horeca

Verover je plek

in de Terras Top 100.

Kans maken op een plek in de Misset Horeca Terras Top 100? Bekijk Apprendo’s Terras Top 100 checklist. Hierop staan alle punten waarop de jury jouw te gekke terras gaat beoordelen. 

Lees verder

06 april 2021 door Apprendo Horeca

Nieuw: digitaal horeca handboek

in Apprendo

Elke medewerker altijd up-to-date. Al je info centraal benaderbaar – van de gebruikershandleidingen tot en met recept-instructies – via één tik op je telefoon. Een droom voor elke horecaondernemer. 

Lees verder

18 maart 2021 door Apprendo Horeca

Slim heropenen

Bespaar meteen kosten. Met Apprendo

Ben jij - met het oog op de heropening - ook op zoek naar kostenbesparingen, het aanbrengen van meer structuur en slimmere oplossingen voor het inwerken en opleiden van nieuw personeel?

Lees verder

14 december 2020 door Robin

Horeca blog • De 4 beste winter cocktails

mét DIY-recept voor tijdens de harde lockdown ;)

Haal je cocktailshaker maar van zolder! Met deze koudere temperaturen is het weer tijd voor hartverwarmende wintercocktails ;-) 

Lees verder

07 december 2020 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca in tv-programma

‘De Barometer‘ op RTL Z

Bekijk het fragment over Apprendo Horeca

Lees verder

30 november 2020 door Apprendo Horeca

TIJDELIJKE ACTIE - Implementeer nu, betaal later.

Bereid je optimaal voor


Implementeer Apprendo nu, betaal later. En profiteer meteen als je straks weer opengaat!

Lees verder

29 oktober 2020 door Apprendo Horeca

Rolf Hopman gaat strijd aan met aerosolen

en bedenkt plug ’n play oplossing voor de horeca

 

Horeca-architect Rolf Hopman komt met een coronafilter voor de horeca. Zijn CAVAS©-module haalt 99% van de virusdeeltjes uit de lucht. 

Lees verder

15 oktober 2020 door Apprendo Horeca

VAPIANO kiest voor Apprendo

restaurantketen zet in op efficiency en uniformiteit

 

Steeds meer horecabedrijven kiezen voor Apprendo. Zo ook VAPIANO Nederland.

Lees verder

21 september 2020 door Apprendo Horeca

Voldoet jouw horecabedrijf

al aan de RI&E?


Wist je dat maar liefst 73% van de horecaondernemers nog NIET aan de RI&E voldoet? 

Lees verder

24 augustus 2020 door Apprendo Horeca

Nu ook digitale HACCP-lijsten

via Apprendo


Weg met die mottige map met HACCP-lijsten! Vanaf nu zijn ook digitale HACCP-lijsten beschikbaar via Apprendo. 

Lees verder

07 augustus 2020 door Apprendo Horeca

Gastgegevens registreren via Apprendo

#rutteproof #avgproof #easypeasy


Nu ook eenvoudige gastregistratie via Apprendo!

Lees verder

13 juli 2020 door Apprendo Horeca

Restaurant Van Sprang omgetoverd tot filmset

voor de nieuwe commercial en trainingsvideo‘s van Apprendo


Restaurant Van Sprang in Ermelo was vorige week het decor voor de opnames van onze nieuwe commercial en trainingsvideo’s!

Lees verder

29 juni 2020 door Apprendo Horeca

Wat is Apprendo Horeca?

En wat kan het voor jouw horecaonderneming betekenen?


Apprendo Horeca is dé alles-in-1 horeca app voor horecabedrijven met personeel – bedacht door horecaondernemers, voor horecaondernemers.

Lees verder

05 juni 2020 door Apprendo Horeca

Gratis horeca trainingsvideo‘s online

Speciaal voor jou(w personeel)

Speciaal voor jou hebben we een videoselectie uit onze horeca trainingslijn tijdelijk GRATIS beschikbaar gemaakt. Als exclusief inkijkje in Apprendo en klein cadeautje voor jou.

Lees verder

29 mei 2020 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca welcomes…. 

Lendl Mijnhijmer!

De beste sommelier van Nederland – Lendl Mijnhijmer – sluit zich aan bij Apprendo. De 35-jarige wijnexpert uit Den Haag hoefde niet lang na te denken toen hij werd gevraagd zich aan te sluiten bij het Apprendo-team. 

Lees verder

26 mei 2020 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca steunt Sparta Nijkerk

met 5-jarig sponsorcontract

Afgelopen maandag tekende Apprendo Horeca een 5-jarig sponsorcontract met de Gelderse amateurvoetbalvereniging Sparta Nijkerk.

Lees verder

01 april 2020 door Apprendo Horeca

Horeca blog • 6 handige tools voor horecaondernemers

die je niet mag missen!

Er zijn steeds meer apps en horeca tools. Maar welke zijn nou écht handig? En passen het beste bij jouw horecazaak en gasten? Lees snel verder.

Lees verder

18 maart 2020 door Apprendo Horeca

15 tips om de corona-maatregelen als horecaondernemer enigszins op te vangen

Wat kun je als horecaondernemer doen om de schade tijdens de corona-crisis zoveel mogelijk te beperken? Een aantal tips voor je op een rij.

Lees verder

27 februari 2020 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca lanceert seizoensabonnement

Exclusief voor seizoensbedrijven in de horeca- & leisurebranche

Apprendo Horeca heeft een nieuwe abonnementsvorm, speciaal voor seizoensgerelateerde bedrijven. Daarmee wordt het online horeca opleidings- & managementplatform nóg aantrekkelijker.

Lees verder

26 februari 2020 door Apprendo Horeca

Culinaire trainingen van Wilco van den Baar

Nederlandse topchef verklapt (bijna) alle geheimen van de keuken

Culinair onderscheiden sterrenchef Wilco van den Baar is een samenwerking aangegaan met het online horeca opleidings- & managementplatform Apprendo Horeca. 

Lees verder

06 februari 2020 door Apprendo Horeca

Horeca blog • Hét geheim van goed werkgeverschap

in de horeca

 

De 7 geheimen van goed (horeca) werkgeverschap voor je op een rij! 

 

Lees verder

28 januari 2020 door Apprendo Horeca

Lex Wenneker versterkt Apprendo

Horeca professional verzorgt exclusieve baristatrainingen


Coming soon: Exclusieve barista trainingsvideo's van barista en koffiebrander Lex Wenneker!

Lees verder

08 januari 2020 door Apprendo Horeca

Tijdelijk € 900 cadeau

Exclusief voor Horecava-bezoekers!

Ga jij naar de Horecava 2020? Meld je bij onze stand en profiteer van deze waanzinnige TIJDELIJKE actie, exclusief voor Horecava-bezoekers!

Lees verder

12 december 2019 door Apprendo Horeca

Nieuwe horeca cao per 1 januari 2020

3% loonsverhoging en meer...

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de vakbonden CNV Vakmensen en FNV Horeca zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor de horecabranche. 

Lees verder

25 november 2019 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca tekent tweede intentieovereenkomst

aan de boulevard van Scheveningen

De eerste implementatie van Apprendo Horeca is amper afgerond of de tweede intentieovereenkomst met Brasserie The Beachroom in Scheveningen is al in the pocket. Wauw. Daar worden zelfs wij een beetje verlegen van.

Lees verder

18 november 2019 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca verwelkomt eerste klant

en restaurant De DorpsKamer heeft de primeur

Yesss… de eerste implementatie is een feit! Vandaag is Apprendo Horeca succesvol geïmplementeerd bij restaurant De DorpsKamer eten & drinken in Ermelo.

Lees verder

18 oktober 2019 door Robin

Horeca blog • De 3 lekkerste herfstcocktails

en het recept (of course)

Wat zijn de beste cocktails voor het najaar? Wij zetten drie fantastische herfstcocktails voor je op een rij!

Lees verder