inloggen voor ondernemers | direct aanmelden

Horeca blog ∙ De 3 lekkerste herfstcocktails

en het recept (of course)

18 oktober 2019 door Robin

Horeca blog ∙ De 3 lekkerste herfstcocktails

en het recept (of course)

Wat zijn de beste cocktails voor het najaar? Wij zetten drie fantastische herfstcocktails voor je op een rij!


Herfstcocktail #1 - Bellini peach

Deze verfrissende, lichtzoete Italiaanse stoot is een graag geziene gast, en geschikt voor elk feestje. Als welkomstdrankje, aperitief, of gewoon lekker tussendoor. Doen we niet moeilijk over, toch?

Born in Italy

De Bellini cocktail is ooit bedacht door Giuseppe Cipriani, eigenaar van de befaamde Harry’s Bar in Venetië. Deze klassieke Italiaanse cocktail heeft als basis prosecco en perzikencompote. En waarom heet-ie Bellini? De kleur van deze overheerlijke, sparkling cocktail deed Giuseppe denken aan een van de schilderijen van Giovanni Bellini (wie kent ‘m niet). Dus. Voor deze najaarsvariant doen we het net even anders. In plaats van perziken, gebruiken we peren. Here we go!

Het recept

6-8 cocktails / 30 minuten / 👉🏻 Keukenmachine, barspoon & champagneflute(s)

  • 1 fles prosecco, cava of champagne
  • 4 rijpe peren
  • 200 gram suiker
  • 480 ml water
  • snufje gemalen kardemom
  • gemalen piment
  1. Schil de peren, ontdoe ze van pitten en steeltjes
  2. Verhit de peren, het water en de suiker in een pan op niet al te hoog vuur
  3. Kook het mengsel tot de peren zacht zijn – ongeveer 30 minuten
  4. Giet de inhoud van de pan – samen met het     snufje kardemom – in een keukenmachine of blender
  5. Mix het geheel tot een glad mengsel
  6. Vul een champagneglas voor de helft met de mousserende wijn
  7. Schep er voorzichtig 2 theelepels van het perenmengsel in. Let op, door de suiker in de perencompote gaat de mousserende wijn flink schuimen
  8. Garneer de cocktail met een snufje piment

Enne… mocht je nog een keertje in Venetië zijn: je weet het hè? Pak je meteen ff die authentieke – ook door Giovanni bedachte – carpaccio mee. Buon appetito!

 

Herfstcocktail #2 – Apple pie mojito

Yep, daar is-ie hoor. Deze razend populaire jongen mag natuurlijk niet aan deze lijst ontbreken. We gaan de zomerse mojito (zie je jezelf nog zitten op het strand?) even een metamorfose geven. 

He’s got it all
De apple pie mojito is fris én kruidig, dus perfect voor het najaar. De carameltonen in combinatie met het friszoete van de limoen en appel geven deze cocktail alles wat je wilt. Wedden?

P.S. Ga je voor een alcoholvrije mojito? Skip de wodka en gebruik iets meer appelsap en bruiswater.

Het recept

1 cocktail / 5 minuten / 👉🏻 Muddler & longdrinkglas 

  • 45 ml vodka 
  • 30 ml Monin caramelsiroop 
  • 45 ml troebel appelsap troebel
  • halve limoen in partjes 
  • 5 muntblaadjes 
  • snufje kaneel 
  • crushed ice 
  • bruiswater 
  1. Muddle de limoenpartjes in een groot en stevig longdrinkglas
  2. Voeg de muntblaadjes, wodka, karamelsiroop en ijs toe
  3. Roer stevig door zodat de aroma’s uit de munt vrijkomen 
  4. Voeg de appelsap toe en roer door 
  5. Klein scheutje bruiswater: check!
  6. Aftoppen met crushed ice en garneren met appelschijfjes – en een snufje kaneel  

*Muddlen is een bekende cocktailtechniek. Door kruiden, fruit en/of groenten eerst te kneuzen met een muddler, laat je verse geur- en smaakstoffen vrijkomen en ontstaat een intense(re) smaaksensatie.

 

Herfstcocktail #3 – Espresso martini

Van deze espresso martini cocktail krijg je gewoon een dubbele kick. Eén van de – intense smaak van de verse – espresso, en één van de wodka. De ideale espresso martini cocktail heeft een zijdezachte, lichte textuur: een perfecte tegenhanger van de robuuste, donkere koffietonen. Heerlijk als dessert!

Het recept

1 cocktail /  5 minuten /👉🏻 Shaker, theezeefje of finestrainer & martiniglas 

  • 30 ml wodka 
  • 30 ml koffielikeur
  • 30 ml espresso 
  • 10 ml suikersiroop 
  • 3 koffiebonen 

*Denk aan koffielikeuren als Galliano Ristretto, Tia Maria, Kahlua etc.

  1. Vul een shaker voor driekwart met ijsblokjes 
  2. Voeg de wodka, koffielikeur, espresso en suikersiroop toe 
  3. Sluit de shaker en shake stevig – minimaal 10 seconden
  4. Schenk de inhoud door de finestrainer in een martiniglas 
  5. Garneer met de koffiebonen  

Andere blogs

06 februari 2020 door Apprendo Horeca

Horeca blog ∙ Hét geheim van goed werkgeverschap

in de horeca

 

De 7 geheimen van goed (horeca) werkgeverschap voor je op een rij! 

 

Lees verder

28 januari 2020 door Apprendo Horeca

Lex Wenneker versterkt Apprendo

Horeca professional verzorgt exclusieve baristatrainingen


Coming soon: Exclusieve barista trainingsvideo's van barista en koffiebrander Lex Wenneker!

Lees verder

08 januari 2020 door Apprendo Horeca

Tijdelijk € 900 cadeau

Exclusief voor Horecava-bezoekers!

Ga jij naar de Horecava 2020? Meld je bij onze stand en profiteer van deze waanzinnige TIJDELIJKE actie, exclusief voor Horecava-bezoekers!

Lees verder

12 december 2019 door Apprendo Horeca

Nieuwe horeca cao per 1 januari 2020

3% loonsverhoging en meer...

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de vakbonden CNV Vakmensen en FNV Horeca zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor de horecabranche. 

Lees verder

25 november 2019 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca tekent tweede intentieovereenkomst

aan de boulevard van Scheveningen

De eerste implementatie van Apprendo Horeca is amper afgerond of de tweede intentieovereenkomst met Brasserie The Beachroom in Scheveningen is al in the pocket. Wauw. Daar worden zelfs wij een beetje verlegen van.

Lees verder

18 november 2019 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca verwelkomt eerste klant

en restaurant De DorpsKamer heeft de primeur

Yesss… de eerste implementatie is een feit! Vandaag is Apprendo Horeca succesvol geïmplementeerd bij restaurant De DorpsKamer eten & drinken in Ermelo.

Lees verder