veelgestelde vragen | inloggen voor ondernemers | offerte aanvragen

Horeca blog • De 3 lekkerste herfstcocktails

en het recept (of course)

18 oktober 2019 door Robin

Horeca blog • De 3 lekkerste herfstcocktails

en het recept (of course)

Wat zijn de beste cocktails voor het najaar? Wij zetten drie fantastische herfstcocktails voor je op een rij!


Herfstcocktail #1 - Bellini peach

Deze verfrissende, lichtzoete Italiaanse stoot is een graag geziene gast, en geschikt voor elk feestje. Als welkomstdrankje, aperitief, of gewoon lekker tussendoor. Doen we niet moeilijk over, toch?

Born in Italy

De Bellini cocktail is ooit bedacht door Giuseppe Cipriani, eigenaar van de befaamde Harry’s Bar in Venetië. Deze klassieke Italiaanse cocktail heeft als basis prosecco en perzikencompote. En waarom heet-ie Bellini? De kleur van deze overheerlijke, sparkling cocktail deed Giuseppe denken aan een van de schilderijen van Giovanni Bellini (wie kent ‘m niet). Dus. Voor deze najaarsvariant doen we het net even anders. In plaats van perziken, gebruiken we peren. Here we go!

Het recept

6-8 cocktails / 30 minuten / 👉🏻 Keukenmachine, barspoon & champagneflute(s)

  • 1 fles prosecco, cava of champagne
  • 4 rijpe peren
  • 200 gram suiker
  • 480 ml water
  • snufje gemalen kardemom
  • gemalen piment
  1. Schil de peren, ontdoe ze van pitten en steeltjes
  2. Verhit de peren, het water en de suiker in een pan op niet al te hoog vuur
  3. Kook het mengsel tot de peren zacht zijn – ongeveer 30 minuten
  4. Giet de inhoud van de pan – samen met het     snufje kardemom – in een keukenmachine of blender
  5. Mix het geheel tot een glad mengsel
  6. Vul een champagneglas voor de helft met de mousserende wijn
  7. Schep er voorzichtig 2 theelepels van het perenmengsel in. Let op, door de suiker in de perencompote gaat de mousserende wijn flink schuimen
  8. Garneer de cocktail met een snufje piment

Enne… mocht je nog een keertje in Venetië zijn: je weet het hè? Pak je meteen ff die authentieke – ook door Giovanni bedachte – carpaccio mee. Buon appetito!

 

Herfstcocktail #2 – Apple pie mojito

Yep, daar is-ie hoor. Deze razend populaire jongen mag natuurlijk niet aan deze lijst ontbreken. We gaan de zomerse mojito (zie je jezelf nog zitten op het strand?) even een metamorfose geven. 

He’s got it all
De apple pie mojito is fris én kruidig, dus perfect voor het najaar. De carameltonen in combinatie met het friszoete van de limoen en appel geven deze cocktail alles wat je wilt. Wedden?

P.S. Ga je voor een alcoholvrije mojito? Skip de wodka en gebruik iets meer appelsap en bruiswater.

Het recept

1 cocktail / 5 minuten / 👉🏻 Muddler & longdrinkglas 

  • 45 ml vodka 
  • 30 ml Monin caramelsiroop 
  • 45 ml troebel appelsap troebel
  • halve limoen in partjes 
  • 5 muntblaadjes 
  • snufje kaneel 
  • crushed ice 
  • bruiswater 
  1. Muddle de limoenpartjes in een groot en stevig longdrinkglas
  2. Voeg de muntblaadjes, wodka, karamelsiroop en ijs toe
  3. Roer stevig door zodat de aroma’s uit de munt vrijkomen 
  4. Voeg de appelsap toe en roer door 
  5. Klein scheutje bruiswater: check!
  6. Aftoppen met crushed ice en garneren met appelschijfjes – en een snufje kaneel  

*Muddlen is een bekende cocktailtechniek. Door kruiden, fruit en/of groenten eerst te kneuzen met een muddler, laat je verse geur- en smaakstoffen vrijkomen en ontstaat een intense(re) smaaksensatie.

 

Herfstcocktail #3 – Espresso martini

Van deze espresso martini cocktail krijg je gewoon een dubbele kick. Eén van de – intense smaak van de verse – espresso, en één van de wodka. De ideale espresso martini cocktail heeft een zijdezachte, lichte textuur: een perfecte tegenhanger van de robuuste, donkere koffietonen. Heerlijk als dessert!

Het recept

1 cocktail /  5 minuten /👉🏻 Shaker, theezeefje of finestrainer & martiniglas 

  • 30 ml wodka 
  • 30 ml koffielikeur
  • 30 ml espresso 
  • 10 ml suikersiroop 
  • 3 koffiebonen 

*Denk aan koffielikeuren als Galliano Ristretto, Tia Maria, Kahlua etc.

  1. Vul een shaker voor driekwart met ijsblokjes 
  2. Voeg de wodka, koffielikeur, espresso en suikersiroop toe 
  3. Sluit de shaker en shake stevig – minimaal 10 seconden
  4. Schenk de inhoud door de finestrainer in een martiniglas 
  5. Garneer met de koffiebonen  

Andere blogs

15 juli 2021 door Apprendo Horeca

Nóg beter getrainde horecamedewerkers

door samenwerking Apprendo & SVH

Apprendo Horeca en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) slaan de handen ineen om horecaondernemers te helpen bij het snel en goed onboarden en inwerken van nieuwe medewerkers.

Lees verder

01 juni 2021 door Apprendo Horeca

RATATATAA.

Online roostering bijna live!

Dankzij Apprendo's kersverse horeca roostermodule kun je straks ook supersimpel en snel je medewerkers inroosteren.

Lees verder

01 mei 2021 door Apprendo Horeca

Verover je plek

in de Terras Top 100.

Kans maken op een plek in de Misset Horeca Terras Top 100? Bekijk Apprendo’s Terras Top 100 checklist. Hierop staan alle punten waarop de jury jouw te gekke terras gaat beoordelen. 

Lees verder

06 april 2021 door Apprendo Horeca

Nieuw: digitaal horeca handboek

in Apprendo

Elke medewerker altijd up-to-date. Al je info centraal benaderbaar – van de gebruikershandleidingen tot en met recept-instructies – via één tik op je telefoon. Een droom voor elke horecaondernemer. 

Lees verder

18 maart 2021 door Apprendo Horeca

Slim heropenen

Bespaar meteen kosten. Met Apprendo

Ben jij - met het oog op de heropening - ook op zoek naar kostenbesparingen, het aanbrengen van meer structuur en slimmere oplossingen voor het inwerken en opleiden van nieuw personeel?

Lees verder

14 december 2020 door Robin

Horeca blog • De 4 beste winter cocktails

mét DIY-recept voor tijdens de harde lockdown ;)

Haal je cocktailshaker maar van zolder! Met deze koudere temperaturen is het weer tijd voor hartverwarmende wintercocktails ;-) 

Lees verder

07 december 2020 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca in tv-programma

‘De Barometer‘ op RTL Z

Bekijk het fragment over Apprendo Horeca

Lees verder

30 november 2020 door Apprendo Horeca

TIJDELIJKE ACTIE - Implementeer nu, betaal later.

Bereid je optimaal voor


Implementeer Apprendo nu, betaal later. En profiteer meteen als je straks weer opengaat!

Lees verder

19 november 2020 door Apprendo Horeca

Horeca blog • Het perfecte biertje tap je zo

Biertappen lastig? No way! 


Met deze vliegensvlugge biertap cursus tap jij het perfecte pilsje.

Lees verder

29 oktober 2020 door Apprendo Horeca

Rolf Hopman gaat strijd aan met aerosolen

en bedenkt plug ’n play oplossing voor de horeca

 

Horeca-architect Rolf Hopman komt met een coronafilter voor de horeca. Zijn CAVAS©-module haalt 99% van de virusdeeltjes uit de lucht. 

Lees verder

15 oktober 2020 door Apprendo Horeca

VAPIANO kiest voor Apprendo

restaurantketen zet in op efficiency en uniformiteit

 

Steeds meer horecabedrijven kiezen voor Apprendo. Zo ook VAPIANO Nederland.

Lees verder

21 september 2020 door Apprendo Horeca

Voldoet jouw horecabedrijf

al aan de RI&E?


Wist je dat maar liefst 73% van de horecaondernemers nog NIET aan de RI&E voldoet? 

Lees verder

24 augustus 2020 door Apprendo Horeca

Nu ook digitale HACCP-lijsten

via Apprendo


Weg met die mottige map met HACCP-lijsten! Vanaf nu zijn ook digitale HACCP-lijsten beschikbaar via Apprendo. 

Lees verder

07 augustus 2020 door Apprendo Horeca

Gastgegevens registreren via Apprendo

#rutteproof #avgproof #easypeasy


Nu ook eenvoudige gastregistratie via Apprendo!

Lees verder

13 juli 2020 door Apprendo Horeca

Restaurant Van Sprang omgetoverd tot filmset

voor de nieuwe commercial en trainingsvideo‘s van Apprendo


Restaurant Van Sprang in Ermelo was vorige week het decor voor de opnames van onze nieuwe commercial en trainingsvideo’s!

Lees verder

29 juni 2020 door Apprendo Horeca

Wat is Apprendo Horeca?

En wat kan het voor jouw horecaonderneming betekenen?


Apprendo Horeca is dé alles-in-1 horeca app voor horecabedrijven met personeel – bedacht door horecaondernemers, voor horecaondernemers.

Lees verder

05 juni 2020 door Apprendo Horeca

Gratis horeca trainingsvideo‘s online

Speciaal voor jou(w personeel)

Speciaal voor jou hebben we een videoselectie uit onze horeca trainingslijn tijdelijk GRATIS beschikbaar gemaakt. Als exclusief inkijkje in Apprendo en klein cadeautje voor jou.

Lees verder

29 mei 2020 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca welcomes…. 

Lendl Mijnhijmer!

De beste sommelier van Nederland – Lendl Mijnhijmer – sluit zich aan bij Apprendo. De 35-jarige wijnexpert uit Den Haag hoefde niet lang na te denken toen hij werd gevraagd zich aan te sluiten bij het Apprendo-team. 

Lees verder

26 mei 2020 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca steunt Sparta Nijkerk

met 5-jarig sponsorcontract

Afgelopen maandag tekende Apprendo Horeca een 5-jarig sponsorcontract met de Gelderse amateurvoetbalvereniging Sparta Nijkerk.

Lees verder

01 april 2020 door Apprendo Horeca

Horeca blog • 6 handige tools voor horecaondernemers

die je niet mag missen!

Er zijn steeds meer apps en horeca tools. Maar welke zijn nou écht handig? En passen het beste bij jouw horecazaak en gasten? Lees snel verder.

Lees verder

18 maart 2020 door Apprendo Horeca

15 tips om de corona-maatregelen als horecaondernemer enigszins op te vangen

Wat kun je als horecaondernemer doen om de schade tijdens de corona-crisis zoveel mogelijk te beperken? Een aantal tips voor je op een rij.

Lees verder

27 februari 2020 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca lanceert seizoensabonnement

Exclusief voor seizoensbedrijven in de horeca- & leisurebranche

Apprendo Horeca heeft een nieuwe abonnementsvorm, speciaal voor seizoensgerelateerde bedrijven. Daarmee wordt het online horeca opleidings- & managementplatform nóg aantrekkelijker.

Lees verder

26 februari 2020 door Apprendo Horeca

Culinaire trainingen van Wilco van den Baar

Nederlandse topchef verklapt (bijna) alle geheimen van de keuken

Culinair onderscheiden sterrenchef Wilco van den Baar is een samenwerking aangegaan met het online horeca opleidings- & managementplatform Apprendo Horeca. 

Lees verder

06 februari 2020 door Apprendo Horeca

Horeca blog • Hét geheim van goed werkgeverschap

in de horeca

 

De 7 geheimen van goed (horeca) werkgeverschap voor je op een rij! 

 

Lees verder

28 januari 2020 door Apprendo Horeca

Lex Wenneker versterkt Apprendo

Horeca professional verzorgt exclusieve baristatrainingen


Coming soon: Exclusieve barista trainingsvideo's van barista en koffiebrander Lex Wenneker!

Lees verder

08 januari 2020 door Apprendo Horeca

Tijdelijk € 900 cadeau

Exclusief voor Horecava-bezoekers!

Ga jij naar de Horecava 2020? Meld je bij onze stand en profiteer van deze waanzinnige TIJDELIJKE actie, exclusief voor Horecava-bezoekers!

Lees verder

12 december 2019 door Apprendo Horeca

Nieuwe horeca cao per 1 januari 2020

3% loonsverhoging en meer...

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de vakbonden CNV Vakmensen en FNV Horeca zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor de horecabranche. 

Lees verder

25 november 2019 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca tekent tweede intentieovereenkomst

aan de boulevard van Scheveningen

De eerste implementatie van Apprendo Horeca is amper afgerond of de tweede intentieovereenkomst met Brasserie The Beachroom in Scheveningen is al in the pocket. Wauw. Daar worden zelfs wij een beetje verlegen van.

Lees verder

18 november 2019 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca verwelkomt eerste klant

en restaurant De DorpsKamer heeft de primeur

Yesss… de eerste implementatie is een feit! Vandaag is Apprendo Horeca succesvol geïmplementeerd bij restaurant De DorpsKamer eten & drinken in Ermelo.

Lees verder