inloggen voor ondernemers | direct aanmelden

Culinaire trainingen van Wilco van den Baar

Nederlandse topchef verklapt (bijna) alle geheimen van de keuken

26 februari 2020 door Apprendo Horeca

Culinaire trainingen van Wilco van den Baar

Nederlandse topchef verklapt (bijna) alle geheimen van de keuken

Culinair onderscheiden sterrenchef Wilco van den Baar is een samenwerking aangegaan met het online horeca opleidings- & managementplatform Apprendo Horeca. 


Het effectieve, 24/7 toegankelijke online horeca opleidingsprogramma van Apprendo Horeca breidt steeds verder uit. Waar voor de exclusieve barista-trainingen al een van Nederlands bekendste en beste barista’s Lex Wenneker werd gestrikt, komen nu ook (nieuwe) koks en keukenpersoneel aan hun trekken.

 

Online keukentraining

Topchef Wilco van den Baar brengt hen via online keukentrainingen de belangrijkste basisregels voor in de keuken bij. Van het voorbereiden van de mise en place, verschillende snij- en kooktechnieken… en meer.

 

Keukentechnieken

De exacte onderwerpen die Wilco behandelt:

  • Persoonlijke hygiëne
  • Veiligheid in de keuken
  • Het schoonmaken van je werkplek
  • Mise en place
  • Het werken met verschillende soorten messen en snijplanken
  • Snijtechnieken (brunoise, hakken, carré, ciseleren, eminceren en julienne)
  • Kooktechnieken (koken, stomen, blancheren, bakken, braden, grillen, sous vide en frituren)
  • Voedselveiligheid en HACCP
  • Allergenen

Over Wilco van den Baar

Wilco’s beroep is naar eigen zeggen ‘nooit een keuze geweest, maar een ware roeping.’ Als kind was hij al met koken bezig, al op jonge leeftijd ontving hij de culinaire onderscheiding ‘De Cees van Gaalen Prijs’: een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich in de provincie Noord-Brabant op culinair gebied heeft onderscheiden. Door Wilco’s enorme passie, jarenlange ervaring in menig (1, 2 en 3-) sterrenrestaurant én kennis en expertise op het gebied van wijn, cocktails, koffie, thee en sigaren, staat een maaltijd van Wilco garant voor de ultieme gastronomische (totaal)beleving.

 

Een perfecte match

Robin van Beek – accountmanager bij Apprendo Horeca - over de samenwerking met Wilco: ‘Het was een feest te horen dat ook een gevestigde naam zoals die van Wilco, met ons in zee wilde gaan. Dat zegt wat mij betreft veel over de kwaliteit die Apprendo Horeca biedt en de potentie daarvan. Vrijwel elke horecaondernemer met personeel die het idee hoort – hoogwaardige online horecatrainingen in combinatie met handige managementtools en horeca checklists – is enthousiast. En dit is nog maar het begin. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos en de volgende releases met (expert) horecatrainingen en handige, efficiënte tools staan al op de rol.’


Eerste aansluitingen

Van Beek vervolgt: ‘Na de lancering van Apprendo Horeca op 1 oktober 2019 zijn nog in het laatste kwartaal de eerste aansluitingen gerealiseerd. Ondernemers én personeel zijn super enthousiast, dus dat is voor ons natuurlijk fantastisch om te horen. Want dan kan je ondernemingsplan er op papier nog zo goed uitzien, het is uiteindelijk toch altijd afwachten hoe het in de praktijk uitwerkt. Ja, het gaat boven verwachting. Ook dit jaar zijn we al bij mooie horecabedrijven door heel Nederland geweest om ons horeca platform te installeren. En ik verwacht dat dat er in rap tempo meer worden.’

 

Tijdelijke actie

Horecaondernemers die zich voor 1 mei 2020 aanmelden, betalen tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. € 900. ‘En als je eerst wilt zien hoe je horecabedrijf gedijt bij Apprendo Horeca, dan kun je ook een maand gratis en vrijblijvend proefdraaien’, aldus Van Beek. ‘Waar je als ondernemer ook voor kiest: wij verzorgen de implementatie ter plaatse en gaan niet weg voordat jij tevreden bent. Want net zoals horecaondernemers hun gasten graag een optimale horecabeleving bieden, gaan ook wij voor de ultieme customer satisfaction. Voor maximale tevredenheid én impact.’

Andere blogs

01 april 2020 door Apprendo Horeca

Horeca blog • 6 handige tools voor horecaondernemers

die je niet mag missen!

Er zijn steeds meer apps en horeca tools. Maar welke zijn nou écht handig? En passen het beste bij jouw horecazaak en gasten? Lees snel verder.

Lees verder

18 maart 2020 door Apprendo Horeca

15 tips om de corona-maatregelen als horecaondernemer enigszins op te vangen

Wat kun je als horecaondernemer doen om de schade tijdens de corona-crisis zoveel mogelijk te beperken? Een aantal tips voor je op een rij.

Lees verder

27 februari 2020 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca lanceert seizoensabonnement

Exclusief voor seizoensbedrijven in de horeca- & leisurebranche

Apprendo Horeca heeft een nieuwe abonnementsvorm, speciaal voor seizoensgerelateerde bedrijven. Daarmee wordt het online horeca opleidings- & managementplatform nóg aantrekkelijker.

Lees verder

06 februari 2020 door Apprendo Horeca

Horeca blog ∙ Hét geheim van goed werkgeverschap

in de horeca

 

De 7 geheimen van goed (horeca) werkgeverschap voor je op een rij! 

 

Lees verder

28 januari 2020 door Apprendo Horeca

Lex Wenneker versterkt Apprendo

Horeca professional verzorgt exclusieve baristatrainingen


Coming soon: Exclusieve barista trainingsvideo's van barista en koffiebrander Lex Wenneker!

Lees verder

08 januari 2020 door Apprendo Horeca

Tijdelijk € 900 cadeau

Exclusief voor Horecava-bezoekers!

Ga jij naar de Horecava 2020? Meld je bij onze stand en profiteer van deze waanzinnige TIJDELIJKE actie, exclusief voor Horecava-bezoekers!

Lees verder

12 december 2019 door Apprendo Horeca

Nieuwe horeca cao per 1 januari 2020

3% loonsverhoging en meer...

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de vakbonden CNV Vakmensen en FNV Horeca zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor de horecabranche. 

Lees verder

25 november 2019 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca tekent tweede intentieovereenkomst

aan de boulevard van Scheveningen

De eerste implementatie van Apprendo Horeca is amper afgerond of de tweede intentieovereenkomst met Brasserie The Beachroom in Scheveningen is al in the pocket. Wauw. Daar worden zelfs wij een beetje verlegen van.

Lees verder

18 november 2019 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca verwelkomt eerste klant

en restaurant De DorpsKamer heeft de primeur

Yesss… de eerste implementatie is een feit! Vandaag is Apprendo Horeca succesvol geïmplementeerd bij restaurant De DorpsKamer eten & drinken in Ermelo.

Lees verder

18 oktober 2019 door Robin

Horeca blog ∙ De 3 lekkerste herfstcocktails

en het recept (of course)

Wat zijn de beste cocktails voor het najaar? Wij zetten drie fantastische herfstcocktails voor je op een rij!

Lees verder