veelgestelde vragen | inloggen voor ondernemers | offerte aanvragen

Voedselveilig werken conform HACCP horeca?

Natuurlijk ook met Apprendo.

Weg met die mottige map!

Met de digitale registratieformulieren in Apprendo heb je voortaan al je HACCP-formulieren bij de hand. Altijd.

HACCP horeca registratie met Apprendo

Apprendo is de perfecte oplossing voor je voedselveiligheidsbewaking.

Zorg dat je processen voldoen aan de hygiënecode, en registreer bijbehorende HACCP-taken eenvoudig in Apprendo. 

Betrouwbare (sociale) hygiëne-administratie

Door de digitale vorm van HACCP-registratie heb je altijd overzicht. Kun je meteen zien of je aan alle wettelijke voorschriften van voedselveiligheid voldoet. 

Met Apprendo Horeca kun je snel en simpel:

✓ Al je medewerkers voedselveilig laten werken
✓ Temperatuurmetingen invoeren
✓ Productregistratielijsten bijhouden
✓ Extra HACCP-processen invoeren
✓ Je HACCP-rapportage downloaden in Excel
✓ Je RI&E-bevindingen registreren

… en eventuele andere auditlijsten en/of horecataaklijsten invoeren. Zo werkt iedereen veilig, en heb je – bij een eventuele NVWA-controle – meteen alles bij én in de hand.

Maatwerk HACCP horecalijsten

Je kunt de standaard HACCP-lijsten in Apprendo naadloos bij je HACCP-handboek aan laten sluiten, zodat periodieke controle van alle kritische punten op het gebied van voedselhygiëne en -bereiding is geborgd. Denk aan:

  • Persoonlijke hygiëne
  • Temperatuurmeting ingrediënten
  • Temperatuurmeting koelkast(en) en vriezer(s)
  • Het labelen van te bewaren voedsel
  • Het voorkomen van kruisbesmetting
  • Reiniging van keuken, keukenapparatuur & -inventaris
  • Plaagdierbeheersing

En wil je er zeker van zijn dat je medewerkers de lijsten goed invullen? Ze de te checken Critical Control Points (CCP’s) frequent én goed controleren? Voeg kosteloos je eigen video-instructie toe. Dan zit je helemaal gebakken.

De juiste actie. Altijd.

Door toevoeging van bijbehorende corrigerende maatregelen per CCP, kan je medewerker precies zien welke actie hij/zij moet ondernemen om alsnog aan de vastgestelde HACCP-norm te voldoen.

En weet jij exact waar je aan toe bent, ook bij een eventuele (onverwachte) NVWA-inspectie. Wel zo’n fijn idee.

Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Ook na je RI&E kun je je bevindingen snel, eenvoudig en digitaal vastleggen in Apprendo. Denk aan de risico’s en maatregelen omtrent:

  • Bedrijfshulpverlening (BHV) en brandveiligheid
  • Personeelsplanning
  • Arbozorg
  • Agressie, geweld, pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en werkdruk
  • Algemene voorzieningen: gebouw, onderhoud en schoonmaak
  • Bediening: eetzaal, café, bar, danszaal, zaal
  • Voedselbereiding en afwassen: keuken, frituur en spoelkeuken
  • Hotels: receptie, kantoor, beeldschermwerkplekken, hotelkamers, linnenkamer, wasserij
  • Opslag: magazijn/opslagkelder (tapinstallatie, goederenontvangst, koel- en vriescellen)
  • Eventuele bijkomende risico’s

Ook het uit de RI&E voortvloeiende plan van aanpak – waarin je aangeeft welke maatregelen je als werkgever (binnen welke termijn) gaat nemen om de risico’s te beperken – sla je eenvoudig op. Op een logische, centrale plek – binnen jouw alles-in-1 horeca app Apprendo. 
 

Werk veilig en gezond. Met Apprendo.

Laat niets aan het toeval over. 

Voldoe eenvoudig aan het wettelijk verplichte HACCP-beleid en de RI&E-policy. Zo borg je maximale veiligheid én voorkom je (fikse) boetes. Een mooie win-winsituatie. Voor jou, je medewerkers én je gasten.

Alles wat je nodig hebt in één handige tool. 

Lees meer reviews Bekijk brochure

Apprendo in een notendop.


✅ Dé app waarmee je direct geld bespaart

✅ Meer grip, uniformiteit en gasttevredenheid

✅ Minder kosten, meer omzet