veelgestelde vragen | inloggen voor ondernemers | offerte aanvragen

Lex Wenneker versterkt Apprendo

Horeca professional verzorgt exclusieve baristatrainingen

28 januari 2020 door Apprendo Horeca

Lex Wenneker versterkt Apprendo

Horeca professional verzorgt exclusieve baristatrainingen


Coming soon: Exclusieve barista trainingsvideo's van barista en koffiebrander Lex Wenneker!


Apprendo Horeca heeft een van ’s Neerlands beste barista’s en koffiebranders Lex Wenneker weten te strikken om exclusieve barista trainingsvideo’s te verzorgen.

 

In een tiental koffievideo’s leert Lex je de belangrijkste kneepjes en weetjes van het baristavak. Van de oorsprong van koffie, wat er gebeurt bij het branden van de koffiebonen tot en met welke maalgraad en koffiemachines je het beste kunt gebruiken. Natuurlijk laat hij je ook stap voor stap zien hoe je de beste espresso, lungo, cappuccino en latte macchiato zet. Lex leert, instrueert en inspireert je (medewerkers) zodat eenieder over dezelfde en beste baristaskills beschikt.
 

Online barista training

De exacte onderwerpen die Lex behandelt:

  • Het ontstaan van koffie
  • Het branden van koffie
  • Verschillende zetmethoden
  • Het afstellen van een bonenmaler
  • Het zetten van espresso
  • De espressomachine
  • Verschillende soorten koffie’s
  • Melk opschuimen en schenken

Over Lex Wenneker

Het begon ooit met de aanschaf van een oud espressoapparaat, inmiddels is drievoudig Nederlands baristakampioen én nummer 2 van het World Barista Championship in 2018 gepokt en gemazeld als het om koffie gaat. De koffie-expert brandt koffiebonen in zijn eigen Friedhats koffiebranderij, hij serveert de kwaliteitskoffie in het Amsterdamse FUKU Café; een absolute aanrader voor als je eens in de buurt bent. De espressobar in Bos en Lommer serveert een waanzinnige espresso en allerhande andere fantastische koffies. Een bezoekje aan Lex’ koffiebar staat garant voor de ultieme (koffie)smaakbeleving. 

 

Mooie samenwerking

Apprendo-oprichter Marnix Grift over de kersverse samenwerking: ‘We zijn ontzettend blij dat we Lex’ kennis en kunde in mogen zetten voor Apprendo Horeca. Samen met Lex ontwikkelen we een tiental trainingsvideo’s, waarmee je elke horecamedewerker eenvoudig, in sneltreinvaart – en uit eerste hand van een van dé koffie-experts van de wereld – de nodige koffiekennis en bijbehorende vaardigheden bijbrengt. Na elke video volgt een korte quiz, om te toetsen of de kennis daadwerkelijk goed is overgekomen. Zo train je elke horecamedewerker op dezelfde manier, bespaar je superveel tijd en inwerkkosten en wordt elk belangrijk aspect getackeld.’
 

Eerste in rij experttrainingen

Grift vervolgt: ‘Lex’ exclusieve online trainingsmodule is een van de eerste in rij aan horecatrainingen voor gevorderden die we lanceren, naar verwachting volgen er komend jaar meer. Welke dat precies zijn en welke experts we daarvoor hebben benaderd, houden we nog even geheim.’

 

Online horecatrainingen & horecachecklists

Het in 2019 gelanceerde horecaplatform Apprendo Horeca verzorgt o.a. online horecatrainingen. Van basiskennis en vaardigheden omtrent allerhande praktische zaken zoals lopen met een dienblad, het tappen van een perfect biertje en hospitality tot gevorderde video’s met uitgebreide wijnkennis en baristaskills. Samen met handige tools als digitale checklists biedt Apprendo Horeca een uitgekiende totaaloplossing voor elk horecabedrijf met personeel.

 

De opname van de exclusieve kennis- en trainingsvideo’s met barista Lex Wenneker staan gepland voor het eerste kwartaal van 2020. Als eerste op de hoogte blijven? Houd de site in de gaten of volg Apprendo Horeca via social media. Wordt vervolgd...

 

Foto Lex Wenneker: Keng Pereira

 

Andere blogs

29 juni 2020 door Apprendo Horeca

Wat is Apprendo Horeca?

En wat kan het voor jouw horecaonderneming betekenen?


Apprendo Horeca is dé alles-in-1 horeca app voor horecabedrijven met personeel – bedacht door horecaondernemers, voor horecaondernemers.

Lees verder

05 juni 2020 door Apprendo Horeca

Gratis horeca trainingsvideo‘s online

Speciaal voor jou(w personeel)

Speciaal voor jou hebben we een videoselectie uit onze horeca trainingslijn tijdelijk GRATIS beschikbaar gemaakt. Als exclusief inkijkje in Apprendo en klein cadeautje voor jou.

Lees verder

29 mei 2020 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca welcomes…. 

Lendl Mijnhijmer!

De beste sommelier van Nederland – Lendl Mijnhijmer – sluit zich aan bij Apprendo. De 35-jarige wijnexpert uit Den Haag hoefde niet lang na te denken toen hij werd gevraagd zich aan te sluiten bij het Apprendo-team. 

Lees verder

26 mei 2020 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca steunt Sparta Nijkerk

met 5-jarig sponsorcontract

Afgelopen maandag tekende Apprendo Horeca een 5-jarig sponsorcontract met de Gelderse amateurvoetbalvereniging Sparta Nijkerk.

Lees verder

01 april 2020 door Apprendo Horeca

Horeca blog • 6 handige tools voor horecaondernemers

die je niet mag missen!

Er zijn steeds meer apps en horeca tools. Maar welke zijn nou écht handig? En passen het beste bij jouw horecazaak en gasten? Lees snel verder.

Lees verder

18 maart 2020 door Apprendo Horeca

15 tips om de corona-maatregelen als horecaondernemer enigszins op te vangen

Wat kun je als horecaondernemer doen om de schade tijdens de corona-crisis zoveel mogelijk te beperken? Een aantal tips voor je op een rij.

Lees verder

27 februari 2020 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca lanceert seizoensabonnement

Exclusief voor seizoensbedrijven in de horeca- & leisurebranche

Apprendo Horeca heeft een nieuwe abonnementsvorm, speciaal voor seizoensgerelateerde bedrijven. Daarmee wordt het online horeca opleidings- & managementplatform nóg aantrekkelijker.

Lees verder

26 februari 2020 door Apprendo Horeca

Culinaire trainingen van Wilco van den Baar

Nederlandse topchef verklapt (bijna) alle geheimen van de keuken

Culinair onderscheiden sterrenchef Wilco van den Baar is een samenwerking aangegaan met het online horeca opleidings- & managementplatform Apprendo Horeca. 

Lees verder

06 februari 2020 door Apprendo Horeca

Horeca blog ∙ Hét geheim van goed werkgeverschap

in de horeca

 

De 7 geheimen van goed (horeca) werkgeverschap voor je op een rij! 

 

Lees verder

08 januari 2020 door Apprendo Horeca

Tijdelijk € 900 cadeau

Exclusief voor Horecava-bezoekers!

Ga jij naar de Horecava 2020? Meld je bij onze stand en profiteer van deze waanzinnige TIJDELIJKE actie, exclusief voor Horecava-bezoekers!

Lees verder

12 december 2019 door Apprendo Horeca

Nieuwe horeca cao per 1 januari 2020

3% loonsverhoging en meer...

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de vakbonden CNV Vakmensen en FNV Horeca zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor de horecabranche. 

Lees verder

25 november 2019 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca tekent tweede intentieovereenkomst

aan de boulevard van Scheveningen

De eerste implementatie van Apprendo Horeca is amper afgerond of de tweede intentieovereenkomst met Brasserie The Beachroom in Scheveningen is al in the pocket. Wauw. Daar worden zelfs wij een beetje verlegen van.

Lees verder

18 november 2019 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca verwelkomt eerste klant

en restaurant De DorpsKamer heeft de primeur

Yesss… de eerste implementatie is een feit! Vandaag is Apprendo Horeca succesvol geïmplementeerd bij restaurant De DorpsKamer eten & drinken in Ermelo.

Lees verder

18 oktober 2019 door Robin

Horeca blog ∙ De 3 lekkerste herfstcocktails

en het recept (of course)

Wat zijn de beste cocktails voor het najaar? Wij zetten drie fantastische herfstcocktails voor je op een rij!

Lees verder