'Alles staat gewoon in Apprendo. En dat bespaart je enorm veel tijd - en dus geld.'
‘We gebruiken Apprendo nu een maand of vier, sinds december 2019. In het begin wordt zo’n nieuwe tool soms als een beetje lastig gezien, dat is normaal. Mensen moeten even wennen aan de nieuwe werkwijze, bestaand personeel trekt de toegevoegde waarde in twijfel want ‘ze weten alles al’. Maar… daar kwamen ze al snel van terug. Dan waren ze bijvoorbeeld iets aan het uitleggen en dan zei ik: ‘Kijk eens, nu ben je iets aan het uitleggen terwijl dat helemaal niet meer hoeft!’ En dat is mooi. Want hoe fijn is dat? Je hoeft niet steeds weer uit te leggen hoe de koffiemachine moet worden schoongemaakt. Of de cocktailmachine. Welke saus er bij een bepaald gerecht gaat. Alles staat gewoon in Apprendo. Dat geeft veel meer rust en bespaart je enorm veel tijd – en dus geld.’
Alle belangrijke taken in één tool
‘Tijdens de implementatie – hier op locatie, in samenwerking met en onder begeleiding van Apprendo – hebben we alle checklists erin gezet: opstartlijsten, afsluitlijsten, (wekelijkse/maandelijkse) schoonmaaklijsten en ook andere periodieke of seizoensgebonden taken namen we mee. De begeleiding tijdens die opstartfase was buitengewoon, ze zitten er bovenop. En nog steeds. Als horecaondernemer kijk ik natuurlijk vaak pas ’s avonds laat naar wat er precies die dag gedaan is, als ik de heren dan een appje stuur met een vraag of iets dergelijks, dan krijg ik vrijwel meteen antwoord. Heel prettig. En als ik nu om 12.00 uur de zaak binnen kom lopen, zie ik in één oogopslag waar we staan. Of de mise-en-place al klaar is, wat er nog gedaan moet worden et cetera. En is er iets niet in de haak, dan kun je meteen actie ondernemen. Ja, het werkt echt super.’
Uniforme personeelsinstructie
‘Met Apprendo kun je bij wijze van spreken iedereen zo van straat plukken en bij je aan het werk zetten. Zo simpel is het. Alles zit erin. Neem zoiets als bestekzakken. Voor iedere horecamedewerker een bekende term, maar niet voor de gemiddelde 15-jarige die je aanneemt. Met Apprendo hoef je niets meer uit te leggen. Van wat bestekzakken zijn, waar ze liggen en waar de zakjes met schoon bestek liggen tot en met bijbehorende instructies, foto’s en/of filmpjes. Ideaal. Apprendo geeft je overzicht, er is meer efficiency en je kunt eenvoudiger kijken hoe het wordt gedaan en hoe het beter kan. Waar kansen liggen. Het mes snijdt echt aan meerdere kanten.’
Digitale HACCP-lijsten
‘Binnenkort worden de temperatuurcontrolelijsten voor HACCP ook uitgerold, daar kijk ik echt naar uit. Die maak ik nu zelf in Excel en kunnen straks door de medewerkers zelf, via Apprendo, worden ingevuld. Dat geeft ons nog meer rust en tijd om de zaak naar een nóg hoger niveau te tillen.’
🌀 Sander van Beek • Operationeel manager brasserie The Beachroom Scheveningen
Over
Midden op de boulevard van Scheveningen – links onder het prachtige Grand Hotel Amrâth Kurhaus – vind je brasserie The Beachroom. Onder het genot van een spectaculair uitzicht over zee, kun je er genieten van een heerlijke lunch, uitgebreid diner of een lekkere borrel met een bite. Deze hotspot is volgens Tripadvisor – met een overtuigende ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️-waardering – een van de beste restaurants van Scheveningen. Echt een bezoekje waard dus!