‘Apprendo is medio september binnen al onze vestigingen – met uitzondering van die in Amsterdam en Groningen – geïmplementeerd, maar die volgen ook snel. We werken er nog maar een paar weken mee, dus het moet nog even beklijven, maar ik verwacht er ontzettend veel van.’
Alles centraal
‘Bij elke vestiging werken we met twee centrale tablets – een voor de front- en een voor de backhouse – waarbij Apprendo geheel op maat voor VAPIANO is ingericht. Ook al onze eigen videotrainingen en quizzen zijn toegevoegd, zodat in combinatie met de leuke, leerzame horecatrainingen van Apprendo alle benodigde trainingen voor elke VAPIANO-medewerker helder én centraal, digitaal benaderbaar zijn.’
Instructies & receptuur in Apprendo
‘Zo moeten onze nieuwe pastakoks normaliter bijvoorbeeld een intensieve driedaagse training volgen, waarbij ze de nodige instructies en recepten eerder fysiek overhandigd kregen. Door Apprendo kunnen ze zich nu voorafgaand aan de training al inlezen en kun je de training op locatie veel efficiënter inzetten. Ik denk zelfs dat we nu van drie volle trainingsdagen naar twee dagen kunnen. Dat scheelt onze nieuwe medewerkers, en ons als landelijk opererend bedrijf met zo’n 160 koks in dienst, een hoop tijd.’
Content in eigen beheer
‘Ook de manier waarop Apprendo is opgezet, biedt ontzettend veel mogelijkheden. Ik verwacht dat Apprendo uitgroeit tot een zeer compleet horecaplatform, wat gaat gelden als hét centrale middelpunt voor onze medewerkers en als mooie, alles-in-een tool voor leidinggevenden en (floor)managers. Je kunt je personeel ermee trainen, toetsen, informeren, sturen en instrueren. Ook het feit dat je alle content zoals je videotutorials en toetsing in eigen beheer hebt, is voor ons – met onze eigen, custom trainingen zoals over gastvrijheid en het maken van onze vermaarde, handgemaakte pasta’s – van enorme toegevoegde waarde. En als ik naar alle ideeën voor verdere uitbreiding van Apprendo kijk… dat belooft wat.’
Prettige horecapartner
‘Verder is het gewoon een superfijne partij om mee samen te werken. Ze denken continu met je mee, zijn altijd bereikbaar, flexibel, verzetten bérgen werk als het moet en eventuele bugs of hobbels zijn in no time opgelost. Een prettige, professionele horecapartner met veelbelovende ambities. En daar plukt VAPIANO ook de vruchten van. Nu, en in de toekomst.’
🌀 Roselie van der Valk • Managing director VAPIANO Nederland
Over
Bij VAPIANO kun je genieten van dagelijks vers bereide Italiaanse gerechten, die precíes worden gemaakt zoals jij dat wilt. Met negen vestigingen door heel Nederland, is er altijd een VAPIANO-restaurant bij je in de buurt. En met de waanzinnig lekkere pastagerechten – met 100% handgemaakte pasta – waarvan de ingrediënten volledig naar wens worden aangepast, is het écht een aanrader voor iedere pasta fan. Buon Appetito!