inloggen voor ondernemers | direct aanmelden

15 tips om de corona-maatregelen als horecaondernemer enigszins op te vangen

18 maart 2020 door Apprendo Horeca

15 tips om de corona-maatregelen als horecaondernemer enigszins op te vangen

Wat kun je als horecaondernemer doen om de schade tijdens de corona-crisis zoveel mogelijk te beperken? Een aantal tips voor je op een rij.


Het besluit van het kabinet om alle horeca te sluiten is begrijpelijk, maar vooral buitengewoon zorgwekkend. De overheid, Belastingdienst én ondernemers komen met allerhande initiatieven en maatregelen jou als horecaondernemer tegemoet te komen. Je leest ze hier 👇🏻

Tip# 1 - Maak gebruik van de BMKB-regeling

De verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling is door het kabinet versneld opengesteld om de gevolgen van het coronavirus enigszins op te vangen. Je kunt je nu aanmelden.

Lees verder...

Tip#2 - Vraag belastinguitstel aan

Ondernemers die door het corona-virus in de problemen komen, kunnen uitstel van betaling en/of verlaging van de voorlopige aanslag aanvragen bij de Belastingdienst.

Lees verder...

Tip# 3 - Vraag een financiële tegemoetkoming aan

De regeling Werktijdverkorting (wtv) is stopgezet. Daarvoor in de plaats kun je binnenkort een aanvraag doen bij het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Maar wat gebeurt er als je net werktijdverkorting hebt aangevraagd? Lees snel verder.

Lees verder...

Meer tips...

Nog eens 12 tips om deze corona-crisis enigszins door te komen:

  1. Ga hapjes, lunches en/of diners thuisbezorgen
  2. Bied catering op locatie aan
  3. Ga aan de slag met een nieuwe menukaart en/of assortiment
  4. Ga actief cadeaubonnen verkopen
  5. Houd een grote schoonmaak
  6. Ga aan de slag met achterstallig onderhoud
  7. Roep gasten om op nu alvast te reserveren
  8. Werk achterstallige administratie weg
  9. Onderhandel met leveranciers
  10. Analyseer je rendement - kijk naar wat efficiënter, effectiever kan én waar je kunt besparen
  11. Denk alvast na over (winstgevende) events zodra je weer open kan
  12. Leid je personeel nu (online) op

Wat de verdere impact van het coronavirus voor Nederland zal zijn, is nog onduidelijk. Dat horecaondernemers een hele pittige tijd tegemoet gaan, is zeker. Hopelijk bieden alle initiatieven en tips bij elkaar, toch enige verlichting. Want samen staan we sterker.

Andere blogs

01 april 2020 door Apprendo Horeca

Horeca blog • 6 handige tools voor horecaondernemers

die je niet mag missen!

Er zijn steeds meer apps en horeca tools. Maar welke zijn nou écht handig? En passen het beste bij jouw horecazaak en gasten? Lees snel verder.

Lees verder

27 februari 2020 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca lanceert seizoensabonnement

Exclusief voor seizoensbedrijven in de horeca- & leisurebranche

Apprendo Horeca heeft een nieuwe abonnementsvorm, speciaal voor seizoensgerelateerde bedrijven. Daarmee wordt het online horeca opleidings- & managementplatform nóg aantrekkelijker.

Lees verder

26 februari 2020 door Apprendo Horeca

Culinaire trainingen van Wilco van den Baar

Nederlandse topchef verklapt (bijna) alle geheimen van de keuken

Culinair onderscheiden sterrenchef Wilco van den Baar is een samenwerking aangegaan met het online horeca opleidings- & managementplatform Apprendo Horeca. 

Lees verder

06 februari 2020 door Apprendo Horeca

Horeca blog ∙ Hét geheim van goed werkgeverschap

in de horeca

 

De 7 geheimen van goed (horeca) werkgeverschap voor je op een rij! 

 

Lees verder

28 januari 2020 door Apprendo Horeca

Lex Wenneker versterkt Apprendo

Horeca professional verzorgt exclusieve baristatrainingen


Coming soon: Exclusieve barista trainingsvideo's van barista en koffiebrander Lex Wenneker!

Lees verder

08 januari 2020 door Apprendo Horeca

Tijdelijk € 900 cadeau

Exclusief voor Horecava-bezoekers!

Ga jij naar de Horecava 2020? Meld je bij onze stand en profiteer van deze waanzinnige TIJDELIJKE actie, exclusief voor Horecava-bezoekers!

Lees verder

12 december 2019 door Apprendo Horeca

Nieuwe horeca cao per 1 januari 2020

3% loonsverhoging en meer...

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de vakbonden CNV Vakmensen en FNV Horeca zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor de horecabranche. 

Lees verder

25 november 2019 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca tekent tweede intentieovereenkomst

aan de boulevard van Scheveningen

De eerste implementatie van Apprendo Horeca is amper afgerond of de tweede intentieovereenkomst met Brasserie The Beachroom in Scheveningen is al in the pocket. Wauw. Daar worden zelfs wij een beetje verlegen van.

Lees verder

18 november 2019 door Apprendo Horeca

Apprendo Horeca verwelkomt eerste klant

en restaurant De DorpsKamer heeft de primeur

Yesss… de eerste implementatie is een feit! Vandaag is Apprendo Horeca succesvol geïmplementeerd bij restaurant De DorpsKamer eten & drinken in Ermelo.

Lees verder

18 oktober 2019 door Robin

Horeca blog ∙ De 3 lekkerste herfstcocktails

en het recept (of course)

Wat zijn de beste cocktails voor het najaar? Wij zetten drie fantastische herfstcocktails voor je op een rij!

Lees verder