veelgestelde vragen | inloggen voor ondernemers | offerte aanvragen

Jij vraagt...

wij draaien ;)

Veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Apprendo voor je op een rij. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Laat het ons weten!

Algemeen

Wat is Apprendo Horeca?

Apprendo is dé alles-in-1 app voor de horeca. Een turnkey software-oplossing die je eenvoudig integreert, geschikt voor elk horecabedrijf met personeel.

En dit zit erin:

 • Custom onboarding
 • Functiegerelateerde horecatraining & toetsing
 • Handige digitale taaklijsten incl. instructie
 • HACCP-checklists incl. rapportage & RI&E
 • Een 24/7 centraal toegankelijke kennisbank
 • Eigen interne social feed
 • Planning & urenregistratie*

*Optioneel in-app verkrijgbaar.

Mijn horecawerkgever biedt geen Apprendo aan. Wat nu?

Steeds meer horecabedrijven ontdekken het gemak van Apprendo.

Heeft jouw werkgever nog geen Apprendo Horeca? Meld hem of haar dan aan voor de supersnelle online demo. No strings attached, beloofd.

Plan demo

Wat kost Apprendo Horeca?

Apprendo is er al vanaf € 3 per medewerker per maand.* De exacte abonnementsfee hangt o.a. af van het aantal medewerkers dat bij jou in dienst is, dus van het pakket dat je kiest.

Bekijk tarieven

Precies weten waar je aan toe bent? Bel, app of mail voor een kennismaking, demo en/of offerte op maat!

*Prijs bij maximaal aantal aansluitingen XL-pakket, exclusief BTW en aansluitkosten.

Welk pakket kies ik?

Welk pakket kies ik?

Het pakket dat bij jouw onderneming(en) past, is afhankelijk van het aantal medewerkers:

 • Apprendo Small Business abonnement
  Voor kleine horecaondernemingen • 1 tot en met 25 medewerkers
 • Apprendo Medium Business abonnement
  Voor middelgrote horecaondernemingen • 26 tot en met 50 medewerkers
 • Apprendo Large Business abonnement
  Voor grote horecaondernemingen • 51 tot en met 75 medewerkers
 • Apprendo Xtra Large Business abonnement
  Ideaal voor de grotere horecaondernemingen en ketens • vanaf 75 medewerkers

Hoe werkt Apprendo Horeca?

Apprendo Horeca is dé alles-in-een oplossing voor het inwerken, trainen en managen van jouw horecapersoneel:

 • Horeca training
  Met Apprendo Horeca werkt je personeel zichzelf grotendeels in. Laat (nieuwe) medewerker(s) de app downloaden op hun smartphone en ze kunnen aan de slag. Aan de hand van luchtige, professionele video’s en quizzen wordt elke medewerker op een effectieve, leuke manier getraind én getoetst. Nieuw personeel inwerken of huidig personeel bijscholen? Easy peasy, met Apprendo.
   
 • Checklists & kennisbank
  Zijn ze eenmaal aan het werk? Ze weten precies wat ze moeten doen, wanneer én hoe ze dat moeten doen met de vooraf ingeregelde – en volledig op jouw horecaonderneming afgestemde – checklists en kennisbank. En jij ziet precies wie wat gedaan heeft, en wanneer. Waar je ook bent. Handig toch?
   
 • Monitoring
  Heb je als eigenaar of leidinggevende toegang gekregen tot eindbaas.apprendo.nl? Dan heb je 24/7 online toegang tot de backend van Apprendo. Hiervandaan kun je eenvoudig de gegevens van aangesloten medewerkers managen, berichten sturen en de app customizen met je eigen menukaarten, tafelindeling, video’s, werkinstructies en nog veel meer…!

Wat houdt het seizoensabonnement in?

Ben je actief in de horeca- of leisurebranche en heb je een seizoensgebonden bedrijf? Dan hebben wij de perfecte deal voor jou: het seizoensabonnement. Je betaalt alleen voor de periode dat je Apprendo in wilt zetten.

En ga je een paar maanden later, of wellicht onverwacht eerder of later open? Activeer Apprendo en je kunt à la minute weer aan de slag, voor dezelfde prijs als een vast abonnement. Ideaal voor beachclubs, campings en evenementenlocaties!

Aan de slag

Hoe kan ik me aanmelden?

Ga jij ook voor de ultieme horecabeleving, customer satisfaction en maximaal rendement? Nice! Meld je aan via het aanmeldformulier of bel 085 – 484 88 88.

Je ontvangt binnen 24 uur een waanzinnig aanbod. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wat krijg ik precies?

 • Customized Apprendo app
  Elke medewerker krijgt een e-mail met downloadlink toegestuurd. Ze downloaden de app op hun telefoon en kunnen meteen aan de slag met de training. Ook hebben ze 24/7 toegang tot alle informatie die ze nodig hebben om hun werk perfect uit te kunnen voeren. Denk aan menukaarten, wijnkaarten, plattegronden, werkinstructies, checklists… de mogelijkheden zijn eindeloos. Alle belangrijke informatie precíes waar jij het wilt hebben: bij je personeel. Overal en altijd.
   
 • Centrale iPad ‘Jaap’
  Jaap is Jouw Apprendo Aanspreek Punt, jouw digitale collega in de vorm van een tablet. Via deze centraal bevestigde iPad ziet elke medewerker precies wat hij of zij moet doen. En heb je zelf ook een instructie(video) toegevoegd? Dan zien ze ook hóe een bepaalde taak moet worden afgehandeld.
   
 • Gebruiksvriendelijke eindbaas-portal
  Via het platform eindbaas.apprendo.nl kun je zelf eenvoudig zaken als eigen trainingsvideo’s, quizzen, menukaarten, tafelindelingen, werkinstructies en instructievideo’s toevoegen. Dat alles wordt realtime verwerkt in de app, zo is elke medewerker altijd helemaal up-to-date! 

  Via het ingebouwde dashboard kun je de prestaties, vorderingen en taakafhandelingen van je medewerkers eenvoudig monitoren. Wel zo handig.
   
 • En verder…
  24/7 ondersteuning, gratis updates én (veel) meer tijd voor andere (leuke) dingen. Wat wil je nog meer? 

Ik heb me aangemeld voor Apprendo. En nu?

 • Stap #1 • Teken de offerte
  Je ontvangt binnen 24 uur een aanbod dat je niet kunt weerstaan, wedden? En is de offerte getekend? Top! Dan bellen we je z.s.m. voor een afspraak. 
   
 • Stap #2 • Wij doen het werk
  Tijdens ons bezoek regelen we Apprendo netjes voor je in, zodat je eenvoudig en snel van start kan. Dan hoef jij daar je kostbare tijd niet aan te besteden. Die kun je wel beter gebruiken, toch?
   
 • Stap #3 • Start met genieten
  Nu wordt het pas echt genieten. Bereid je voor op goed getraind personeel, meer tijd, minder kosten… en nog veel meer. En jij? Lean back and enjoy the ride ;)

Hoe kan ik opzeggen?

Het kan natuurlijk zijn dat je – om welke reden dan ook – wilt opzeggen. Stuur een e-mail naar contact@apprendo.nl en we nemen binnen 24 uur contact met je op om alles netjes in orde te maken. Even goede vrienden ;)

Hoe kan ik mijn abonnement verlengen?

Daar hoef je niets voor te doen. Ruim voor het aflopen van de abonnementsperiode sturen we je een herinnering. Zonder opzegging wordt je abonnement automatisch verlengd.

Wat is de opzegtermijn van Apprendo Horeca?

Als horecaondernemer wil je flexibel kunnen zijn. Om wel alles netjes voor je af te kunnen handelen, hanteert Apprendo Horeca een opzegtermijn van één kalendermaand. Stel, je wilt je abonnement per 1 januari 2024 opzeggen, dan geef je dat voor 1 december 2023 bij ons aan.

P.S. Heb je een seizoensbedrijf? Dan kun je je Apprendo-abonnement tijdelijk en kosteloos pauzeren als je niet open bent.

Hoe gaat de betaling?

Je betaalt maandelijks vooraf voor jouw abonnement. De betaling wordt op de 1e van de maand automatisch afgeschreven. Zo heb je er geen omkijken meer naar. En wij ook niet ;)

Ik heb een seizoensbedrijf. Betaal ik dan ook voor de maanden die ik gesloten ben?

Nope. Wij snappen ook dat als jouw strandpaviljoen ‘s winters in de loods ligt, jij er weinig voor voelt om door te moeten betalen. Daarom mag je 1 x per jaar je abonnement voor een bepaalde tijd ‘bevriezen’ ofwel tijdelijk deactiveren.

Dat werkt als volgt:

 • Stuur uiterlijk 1 kalendermaand voor de gewenste tijdelijke deactivatie een mail naar support@apprendo.nl
 • Geef daarbij duidelijk de gewenste ingangsdatum en einddatum aan
 • Je ontvangt van ons een bevestiging zodra de deactivatieperiode is verwerkt

Ga je onverwacht eerder open in verband met mooi weer? Neem dan even telefonisch contact op met onze supportafdeling via 085 484 88 44 om Apprendo Horeca te activeren. Dan regelen we dat voor je, binnen 1 dag.

Flexibel, snel en zo geregeld. Ook dat is Apprendo.

Mijn personeelsbestand is in het laagseizoen een stuk kleiner. Betaal ik dan ook minder?

Dat ligt eraan. Apprendo Horeca werkt met staffels op basis van het aantal personeelsleden. Val je in het hoogseizoen in een hogere staffel? Dan betaal je een lagere bijdrage per medewerker per maand. Zak je in het laagseizoen terug naar een lagere staffel? Dan betaal je iets meer. 

Zo betaal je alleen voor wat je afneemt, niets meer en niets minder. Wel zo prettig.

Bekijk staffels & tarieven

Features

Welke toekomstige tools & updates kan ik verwachten?

Apprendo Horeca wordt - mede aan de hand van input van onze klanten - continu uitgebreid met nieuwe online horecatrainingen, quizzen, handige tools en functies. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons via social voor de heetste updates & features!

Aanmelden nieuwsbrief

Updatet Apprendo automatisch?

Yup. Alle updates vinden automatisch plaats en nieuwe trainingen worden door Apprendo Horeca geüpload. Nóg meer gemak, kwaliteit en rendement - voor diezelfde lage prijs. Eigen trainingsvideo's en werkinstructies kun je eenvoudig zelf toevoegen.

Op de hoogte blijven van de laatste releases en ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent er als eerste bij. Beloofd.

Kan ik ook rapportages downloaden?

Komt de NVWA langs, en wil je ze vanuit Apprendo nog sneller laten zien hoe goed je met HACCP bezig bent? Of je (ingevulde) horeca checklists downloaden voor een beter overzicht?

Download je Excel-rapportage vanuit Apprendo en klaar is Klara. Of Kees. Whatever ;)

Video-tutorial downloaden rapportages

Trainingen

Welke horeca trainingsvideo’s staan er in Apprendo?

Onze horeca trainingsvideo's zijn gemaakt door horeca-experts en top of the bill trainers. Want als je je personeel dan toch iets wil leren, dan maar meteen van de beste horecaprofessionals, barista's, topchefs en sommeliers van Nederland toch?

Bekijk het actuele trainingsaanbod op de pagina horeca trainingen.

Kan ik een aantal horeca trainingsvideo‘s bekijken?

Jazeker! We hebben een selectie horeca trainingsvideo's voor je klaargezet. Vul via onderstaande button je e-mailadres in en je hebt direct toegang. Gratis en geheel vrijblijvend.

Bekijk trainingsvideo's

Kan ik ook eigen trainingen en/of instructievideo’s aan Apprendo toevoegen?

Yep. Je kunt onbeperkt instructievideo’s én trainingsvideo’s toevoegen aan de app en aan Jaap. Je uploadt ze eenvoudig via eindbaas.apprendo.nl. 

 • Eigen trainingsvideo toevoegen aan trainingen 
  Als je vanuit de eindbaas-portal een trainingsvideo koppelt aan een training, komt die in de Apprendo app. Nu kunnen je medewerkers 24/7 jouw training bekijken.
   
 • Eigen instructievideo koppelen aan checklists in Jaap
  Koppel je de video aan een taak op een van de checklists, dan ziet elk personeelslid precies hoe je betreffende taak goed uitvoert. Handig hè?

Voordelen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Apprendo Horeca?

Wauw. Waar moeten we beginnen? Met Apprendo:

✅ Haal je meer rendement uit jouw horecazaak
✅ Reduceer je inwerkkosten en werk je personeel sneller, beter én eenvoudiger in
✅ Creëer je meer omzet met een ijzersterke horecabeleving
✅ Bespaar je tijd, geld én gedoe op gebruik van papieren lijsten & overbodige tools
✅ Ervaar je meer rust, overzicht en gemak bij het runnen van jouw onderneming

Bekijk meer voordelen

Of meld je vandaag nog aan via 085 – 484 88 88 of contact@apprendo.nl voor een gratis, vrijblijvende demo. We komen graag bij je langs.

 

 

 

Wat levert Apprendo Horeca je op?

 • Tot wel 70% besparing op je inwerkkosten
 • 10 – 20% meer omzet door goed getraind personeel
 • 10 – 20% meer efficiency door digitale checklists & HACCP-lijsten
 • Meer kwaliteit door een lerende, digitale organisatie
 • Een integraal toepasbare, uniforme werkwijze
 • Hogere medewerkersstevredenheid door meer duidelijkheid, minder ruis en stress
 • Verbeterde toegankelijkheid van werkprocessen & lijsten met de centraal toegankelijke kennisbank
 • Verbeterde communicatie met de geïntegreerde berichtenfunctie & social feed

En dat is nog maar het begin...

Bespaar tijd én geld met Apprendo. En met de toekomstige slimme features & updates van Apprendo Horeca haal je nog meer rust, gemak en overzicht in huis. Voor hetzelfde geld.
Da’s best een mooie deal, toch?

Wat kan Apprendo specifiek voor jouw horecabedrijf betekenen?

Plan een gratis en vrijblijvende demo, wanneer het jou uitkomt. Dan laten we je in no time zien wat Apprendo is én hoeveel gemak, tijd en geld het je oplevert.

Plan je gratis demo

Technisch

Hoe pas ik de gegevens van mijn medewerkers aan?

 • Ga naar eindbaas.apprendo.nl > gebruikers
 • Kies betreffende medewerker
 • Pas eenvoudig zijn of haar gegevens aan

Handige tips!

 • Medewerkers kunnen ook zelf hun gegevens aanpassen via de app.
 • Maak gebruik van de Nostradamus-koppeling, vraag je contactpersoon bij Apprendo naar de mogelijkheden.

Ik ben het wachtwoord van eindbaas.apprendo.nl vergeten. En nu?

Ai. Zó los je dat op:

 • Ga naar eindbaas.apprendo.nl
 • Klik op ‘wachtwoord vergeten’
 • Vul je e-mailadres in, klik op ‘stuur link’
 • Volg de instructies in je mail

Let op! Het wachtwoord van eindbaas.apprendo.nl is hetzelfde als het wachtwoord wat je hebt gekregen voor de app. 

Hoe kan ik mijn wachtwoord voor eindbaas.apprendo.nl aanpassen?

Het wachtwoord van eindbaas.apprendo.nl is hetzelfde als het wachtwoord wat je hebt gekregen voor de app. Kun je je wachtwoord écht niet meer vinden?

 • Ga naar de Apprendo-app op je telefoon
 • Ga via je profiel naar je account
 • Pas je wachtwoord aan

Ben je bedrijfsleider en heb je ook toegang tot de eindbaas-omgeving? Dan gebruik je dus voor beide tools hetzelfde wachtwoord. Pas je je wachtwoord aan? Dan verandert die automatisch meteen voor beide tools. 

Hoe zit het met de privacy van de gebruikers?

Apprendo Horeca gaat zeer zorgvuldig om met privacygevoelige informatie. Alle gebruikersinformatie wordt versleuteld opgeslagen op de AWS-servers van Amazon. 

Ik maak in mijn horecabedrijf al gebruik van een tablet. Heb ik er dan nog een nodig voor Apprendo?

Ja, maar niet per se. Om er zeker van te zijn dat Apprendo optimaal werkt én altijd voorhanden is, adviseren wij de customized iPad Jaap in je zaak te installeren. Dat hoef je niet zelf te doen, dat regelen wij gewoon voor je.

Je kunt Apprendo ook installeren op de tablet die je al gebruikt, bijvoorbeeld voor je muziek en/of reserveringen. Check wel even met ons of je tablet voldoet aan de systeemeisen via support@apprendo.nl.

P.S. Apprendo op de iPad van je kassasysteem laten meedraaien, is niet mogelijk.

Kan ik taaklijsten kopiëren?

Ja. 

Stel, je hebt 10 hotelkamers en je wilt voor elke kamer een eigen checklist die exact hetzelfde is, dan kun je die eenvoudig dupliceren.

Bekijk hoe

Kan ik een kennisbank-artikel ook koppelen aan een taaklijst?

Ja, en dat is superhandig!

Zo heeft je medewerker bij het uitvoeren van zijn of haar (vaste) taken meteen alle benodigde informatie en/of instructie bij de hand. En kunnen ze sneller zelfstandig, zeker en op een uniforme manier aan de slag. Zo gaat alles altijd precies zoals jij dat wilt.

Fijn voor hen, je gasten... én voor jou.
 

Kennisbank-artikel koppelen